آشنایی با خواص آب پیاز

به گزارش بلاگ پو، پیاز از آن دسته مواد غذایی است که از دیرباز در بیشتر غذاها به کار می رفته و در همه آشپزخانه ها وجود داشته است. امروزه هم با توجه به خواص زیادی که دارد همچنان محبوبیت خود را از دست نداده و حتی کارایی آن هم بیشتر شده است. از این رو قصد داریم در این مطلب شما را با خواص آب پیاز آشنا کنیم.

آشنایی با خواص آب پیاز

خواص آب پیاز چیست؟

آب پیاز هم مانند خود پیاز دارای طبع گرم و از نظر ارزش غذایی دارای قندها، ویتامین ها از جمله ویتامین ث، مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر و پتاسیم است. از خواص آب پیاز می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • خواص ضدالتهابی و تقویت سیستم ایمنی بدن
  • از بین برنده تب و تهوع
  • تقویت پوست و مو
  • درمان سرطان
  • درمان دیابت
  • ضد آب مروارید
  • درمان عفونت و اختلالات گوش
  • و درمان واریس، کمردرد، جوش های قرمز پوستی، مسمومیت، چاقی، ورم مثانه، یبوست، گرفتگی صدا، پرخوری، استفراغ، ورم ساق، سنگ کیسه صفرا و تقویت حافظه.

1. خواص ضدالتهابی و تقویت سیستم ایمنی بدن

یکی از خواص آب پیاز، خاصیت ضدالتهابی آن است که می تواند آثار سوختگی پوست را برطرف کند. بعلاوه می تواند درد و آثار ناشی از گزیدگی حشرات را برطرف کند. آب پیاز حاوی سلنیوم است، به همین خاطر می تواند سیستم ایمنی را تقویت کند. بعلاوه پروتئین و کلسیم زیادی هم فراوری می نماید که در درمان آسم و سایر بیماری های تنفسی هم تاثیر گذار است. اندام های دفع نماینده مانند ریه و روده را هم تقویت می نماید. کافی است یک ورقه تازه بریده شده از پیاز را روی موضع سوختگی یا گزیدگی حشرات به آرامی بمالید، تا فرایند بهبودی را تسریع ببخشد.

2. از بین برنده تب و تهوع

پیاز سموم و حرارت بالای بدن را کاهش می دهد. به همین خاطر درمان مناسبی برای از بین بردن تب و تهوع است. برای از بین بردن تب قبل از خواب چند ورقه پیاز به کف پای خود بگذارید و جوراب بپوشید تا پیازها جا به جا نشوند. این کار علاوه بر پایین آوردن دمای بدن شما، سموم را از کف پای شما جذب خواهد نمود. بعلاوه خوردن دو قاشق غذاخوری آب پیاز، استفراغ را متوقف و احساس تهوع را کاهش می دهد.

بهره مندی از خواص آب پیاز برای تقویت پوست و مو

1. مبارزه با آکنه

خاصیت ضد میکروبی، ضد باکتریایی و ضد التهابی پیاز می تواند پوست را در برابر آکنه و عفونت های پوستی دیگر محافظت می نماید. به همین منظور می توانید 1 قاشق سوپ خوری آب پیاز را با 1 قاشق سوپ خوری روغن زیتون مخلوط نموده و آن را روی صورت بمالید. مصرف منظم این کار موجب بهبود آکنه می گردد.

2. مبارزه با اثرات پیری

ویتامین های آنتی اکسیدان، آ، ث، ایی در برابر آسیب ناشی از اشعه های مضر فرابنفش و بعلاوه جلوگیری از آسیب رادیکال آزاد که مسئول پیری زودرس پوست است مبارزه می نمایند. آنتی اکسیدان های قوی در پیاز باعث می گردد فرایند پیری و چروک صورت دیرتر انجام گردد. برای این کار پوست را با آب پیاز ماساژ دهید. این کار به نرمی و لطافت پوست هم یاری می نماید.

3. درخشش پوست

یکی دیگر از خواص آب پیاز، ایجاد درخشش در پوست شماست. ویتامین های موجود در پیاز علاوه بر جلوگیری از پیری زودرس، می تواند پوست را از باکتری هایی که که موجب مسائل پوستی می شوند، محافظت کند. به این ترتیب، تحقیقات نشان می دهند که ویتامین ث برای درخشندگی پوست اهمیت دارد. برای تهیه ماسک صورت می توانید 2 قاشق سوپ خوری آرد، 2 قاشق سوپ خوری آب پیاز تازه، 2 قاشق چای خوری شیر و یک قاشق چای خوری جوز را مخلوط کنید تا خمیری شکل گردد. این ماسک را به طور مساوی روی صورت و گردن خود بمالید. بعد از این که ماسک خشک شد (ممکن است حدود 20 دقیقه طول بکشد)، با مالش ملایم آن را با شیر پاک کنید؛ این ماسک نه تنها پوست را درخشان می نماید، بلکه پوست را پوسته پوسته می نماید.

4. جلوگیری از ریزش مو

مواد مغذی موجود در آب پیاز می تواند فولیکول های مو را تغذیه کند که در نتیجه موجب افزایش حجم، درخشندگی و تقویت رشد مو خواهد شد. در ضمن مواد مغذی فراوان آب پیاز می تواند نازک شدن و شنمایندگی موها را به حداقل برساند. برای این کار یک ربع قبل از حمام کردن آب پیاز را به ریشه موهای خود زده و ماساژ دهید. برای از بین بردن بوی تند پیاز می توانید چند قطره آبلیمو یا اسانسرا به آن اضافه کنید. عصاره نعنا فلفلی، استوقدوس یا رزماری هم می توانند گزینه های خوبی هستند.

5. درمان سرطان

مصرف پیاز، بیشترین اثربخشی را در از بین بردن سلول های سرطانی سینه و سرطان روده دارد. افراد با بالاترین میزان مصرف پیاز، کمترین میزان سرطان را دارند. به اسم یک معیار پیشگیرانه می توانید پیاز قرمز مصرف کنید. بعلاوه مصرف آب پیاز برای افراد مبتلا به کلسترول خون و تصلب شرایین و بیماری قلبی هم مفید است.

6. درمان دیابت

یکی دیگر از مواد ارزشمند موجود در پیاز و خواص آب پیاز، کروم است که باعث تنظیم بهتر و پایدارتر قند خون می گردد. این مسئله در حفظ حساسیت طبیعی بدن در برابر انسولین و جلوگیری از دیابت، تنظیم اشتها و بعلاوه جلوگیری از چاقی تاثیر مثبت دارد. پیاز سطح قند خون را کاهش می دهد بنابراین افراد دیابتی باید قبل از مصرف آن قند خون خود را آنالیز نمایند زیرا ممکن است میزان قند خون شان را بیش از میزان پایین بیاورد.

7. ضد آب مروارید

پیاز منبع غنی کوئرستین است که برای درمان آب مرواریدی که در اثر دیابت ایجاد شده ، مفید است. جهت درمان آب مروارید، آب پیاز را با آب لیموترش تازه مخلوط کنید و برای 7 تا 10 روز بر روی چشم بمالید و یا در داخل چشم بچکانید.

درمان عفونت و اختلالات گوش

یکی دیگر از خواص آب پیاز، خاصیت مدر بودن آن است و از این رو برای دفع سموم بدن مانند اوره و اسید اوریک مفید است. علاوه بر این، اثر ضد عفونی نماینده مجاری ادرار و یاری به درمان ورم کلیه و حبس البول را دارد. چکاندن چند قطره آب پیاز در داخل گوش، به تقویت شنوایی و جلوگیری از وزوز گوش یاری می نماید.

نکات و موارد منع مصرف

  • سطح قند خون را به شدت کاهش می دهد
  • سبب سوزش معده می گردد
  • سبب تحریک پوست می گردد
  • سبب بروز سوزش سر دل در زنان باردار و شیرده می گردد
  • سبب بوی بدن دهان می گردد
  • فشار خون را کاهش می دهد
  • حساسیت را افزایش می دهد

abanhome.com: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 25 دی 1400 بروزرسانی: 25 دی 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 51441

به "آشنایی با خواص آب پیاز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با خواص آب پیاز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید